Villiyrtit sopivat hilloon – asiantuntija opastaa livelähetyksessä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat innostuneet villiyrttien hyödyntämisestä ruokavaliossaan viime vuosina. Villiyrttien sesonki sijoittuu alkukesään. Villiyrtit ovat ilmaisia ja niiden kerääminen kuuluu jokamiehenoikeuksiin.

Nyt villiruokien asiantuntija ja kokki Ossi Paloneva valmistaa luonnon kasveista ja villiyrteistä hilloa Youtubessa esitettävällä livevideolla. Luomuhillojen teossa on mukana myös Suomen Sokerin markkinointipäällikkö, innokas marjastaja ja kotimaisten marjojen puolestapuhuja Inari Kettula. Menu sisältää kaksi Ossin luomuhilloreseptiä: raparperichutney mesiangervolla ja mustikka-orvokkihillo.

Livelähetys esitetään tiistaina 12. toukokuuta kello 14:00. Keväällä kannattaa kerätä kuusenkerkkiä, voikukkia, nokkosia tai vuohenputkea. Villiyrttejä voi käyttää hillojen lisäksi tuoresalaateissa tai kuivattaa mausteeksi. Kirjastosta voi lainata kirjallisuutta kasvien tunnistusavuksi.