Alastonpyöräily järjestetään pandemiasta huolimatta – jokainen voi osallistua missä haluaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Polkupyöräily on yleisimmistä tavoista liikkua paikasta toiseen. Polkupyöräilijät haluavat kuitenkin parempia ajoväyliä ja enemmän valtiontukea liikkumismuotoon. Huomiota on haettu vuosittain maailmanlaajuisella polkupyörätapahtumalla.

Usean vuoden ajan järjestetty World Naked Bike Ride Day tulee myös tänä vuonna koronaviruspandemiasta huolimatta. Alunperin on ollut ideana polkupyöräillä porukalla alasti, jotta saavutettaisiin mahdollisimman paljon mediahuomiota. Tänä vuonna massatapahtumat on peruttu, mutta ihmisiä kehoitetaan polkemaan alastomana omillaan.

Lontoon alastonpyöräilyn oli määrä olla kesäkuun alkupuolella ja esimerkiksi Yhdysvaltojen Portlandissa se oli tarkoitus järjestää 27. kesäkuuta. Polkupyöräilyn turvallisuutta edistävät tahot ovat kannustaneet ihmisiä osallistumaan nakupyöräilyyn omalla ajallaan. Tiedossa ei kuitekaan ole, kuinka viranomaiset suhtautuvat viuhahtamiseen, CNN uutisoi.