Maaginen video: Suurnopeuskamera paljasti kotkan silmänräpäyksen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime päivinä sosiaalisessa mediassa on noussut uudelleen suureen suosioon alunperin reilu vuosi sitten julkaistu video, jossa hidastuksistaan tunnettu The Slow Mo Guys kuvasti miten kotka räpyttää silmiään. Parivaljakko Gav ja Dan suuntasivat suurnopeuskameransa kanssa petolintujen suojelupuistoon.

Lähes 14 miljoonan seuraajan The Slow Mo Guys sai lopulta kesyyntyneen lintujen jättiläisen paikoilleen kameran eteen ja siten myös ikuistettua poikkeuksellisen upeaan videoon kotkan silmänräpäyksen. Samalla selvisi, että kotkat pystyvät näkemään esiin tulevan silmäluomensa läpi.

Video kuvattiin huimalla hidastuksella 28 500 kuvaa sekunnissa. Kotkan kuvaamisen lisäksi samalla reissulla tallentui videolle myös uskomattomalla nopeudella siipiään liikutteleva kolibri.