Osaisitko telakoitua avaruusasemalle? Testaa taitosi SpaceX:n simulaattorilla

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni on joskus haaveillut astronautin urasta. Valitettavasti kyseiseen työhön pääsevät vain harvat ja valitut pitkän sekä haastavan koulutusjakson suorittaneet ihmiset. Avaruudessa työskentely on nimittäin haastavaa niin henkisesti kuin fyysisesti.

Nyt lähes kenellä tahansa on kuitenkin mahdollisuus kokeilla, kuinka he selviäisivät todellisen avaruusaseman ohjaimissa. SpaceX-yhtiö on nimittäin julkaissut verkossa ISS Docking Simulator -pelin. Simulaattorissa tehtävänä on telakoitua Maapalloa kiertävälle Kansainväliselle avaruusasemalle.

Pelaajan tehtävä ei ole niin helppo kuin miltä se saattaa kuulostaa. Simulaattori perustuu todelliseen ohjelmaan, jolla NASA kouluttaa astronauttejaan lentämään uudella Crew Dragon -avaruusaluksella. Telakointisimulaattori julkaistiinkin vain kahta viikkoa ennen Crew Dragonin tulevaa koelentoa, jossa alusta ohjaavat kokeneet astronautit Bob Behnken ja Doug Hurley.