Robottikoira partioi puistossa – kehottaa ihmisiä pitämään turvavälin toisiinsa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Puistot vetävät keväisillä ilmoilla ihmisiä puoleensa koronakriisistä huolimatta. Nyt Singaporessa on otettu käyttöön jokseenkin erikoinen keino pitämään huolen siitä, että ihmiset muistavat pitää turvavälin toisiinsa.

Singaporen puistoissa kiertelee Boston Dynamics -yhtiön kehittelemä robottikoira. Kameralla varustettu robotti kehottaa ihmisiä muistamaan koronarajoitukset ja pysyttelemään turvallisen etäisyyden päässä toisistaan. Mikäli kahden viikon kokeilu tuottaa hedelmää, saatetaan Spot-robottikoirat ottaa Independent-lehden mukaan pysyvästi käyttöön osana kaupunkivaltion toimenpiteitä koronaviruksen rajoittamiseksi.

– Pidetään Singapore terveenä. Pysytelkää vähintään metrin päässä toisistanne oman ja muiden turvallisuuden vuoksi, robottikoiran etukäteen nauhoitettu ääni toistaa.