Mies ryhtyi vegaaniksi – näin terveydentila muuttui 30 päivässä

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Veganismi on useammille ihmisille enemmän kuin pelkkä ruokavalio. Se on myös elämäntapa, jolla he haluavat edistää rauhaa, tietoisuutta ja myötätuntoa kaikkia maapallolla eläviä eläinlajeja kohtaan. Moni kääntyy vegaaniksi myös omista terveyssyistä tai siksi, että haluaa olla tukematta mitään eläinperäisiä tuotteita ruoasta, vaatteista ja kosmetiikasta lähtien.

Yes Theory -kanavaa ylläpitävä videobloggaaja Matt päätti tehdä 30 päivää kestävän kokeilun, jossa hän ryhtyi vegaaniksi. Mies halusi testata miten hänen terveydentilansa muuttuisi kuukauden aikana syömällä pelkkiä kasviperäisiä tuotteita.

Vegaanien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosien aikana. Mies halusi selvittää mistä veganismissa on oikein kyse. Matt jutteli ruokavaliostaan ja kyseli neuvoja useilta vegaaneilta ravintoneuvojilta, mikä sai hänet hämmentyneeksi. Kaikki tuntuivat olevan eri mieltä siitä miten miehen tulisi syödä. Kävi ilmi, että veganismin sisälläkin oli monia erilaisia tapoja toteuttaa sitä.

Kuukauden kuluttua mies kävi verikokeissa katsomassa miten hänen terveydentilansa oli muuttunut. Rasvaa miehen tulisi syödä enemmän, mutta proteiinitasot olivat itse asiassa paremmat kuin testin alussa miehen syödessä vielä eläinperäisiä proteiinin lähteitä.