Saarelle jumiin jäänyt kajakoija pelastettiin – teki kepeistä avunpyyntöviestin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Moderni tosielämän Robinson Crusoe -tarina on päättynyt hyvin kajakoijan kekseliäisyyden ansiosta. Syrjäiselle saarelle jumiin jäänyt mies oli tehnyt hätäviestin rannalle.

36-vuotias opettaja oli joutunut voimakkaiden aaltojen keskelle kajakoidessaan New Yorkin rannikon tuntumassa. Miehen kajakki upposi, ja hän joutui uimaan turvaan Jamaica Bayssa sijaitsevalle saarelle. Koska kenestäkään ei kuulunut tuntikausiin, valmisti hän rantahiekalle kepeistä Help-viestin ja nuotion.

Avunpyyntöviesti huomattiin lopulta yläpuolella lentäneestä helikopterista käsin. Opettaja pelastettiin hänen ehdittyään viettää saarella noin 12 tuntia. Helikopterilla pelastettu ja ruumiillisilta vammoilta koettelemuksensa aikana välttynyt mies on sittemmin päässyt takaisin perheensä luokse, uutisoi CBS.