Norppalivessä raju välienselvittely – hylkeet taistelivat lekottelupaikasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

WWF:n Norppalive -lähettää livekuvaa saimaannorpista. Sivusto on noussut muutaman vuoden aikana yhdeksi Suomen suosituimmaksi lähetykseksi. Kamera seuraa norppien suosimaa kiveä, jolla hylkeet mielellään lepäilevät.

Nyt kameralle on taltioitunut kahden hylkeen välienselvittely. Kivellä kaikessa rauhassa köllötellyt naarasnorppa joutuu kiukkuisen lajitoverin hyökkäyksen kohteeksi. Ottelu päätyy veteen. WWF:n mukaan kyseessä on jo toinen tänä vuonna kuvattu tappelu.

Saimaannorppa on nykyisin rauhoitettu, eikä niitä ole jäljellä kuin muutamia satoja yksilöitä. Norpan poikasia hukkuu vuosittain verkkoihin ja katiskoihin. Jos norppa häviää Saimaalta, häviää se samalla koko maailmasta, WWF muistuttaa.