Karanteenia rikkovia lukitaan kummitustaloon Indonesiassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monissa maissa koronasääntöjä rikkovia rangaistaan sakkorangaistuksella, mutta Indonesiassa käytössä on mielikuvituksellisempi keino. Sragenin hallintoalueella karanteenia rikkovat joutuvat lukituksi kummitustaloon.

Indonesian Javan saarelle saapuvien täytyy viettää 14 vuorokautta karanteenissa viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Sragenissa määräystä rikkovia rangaistaan sulkemalla heidät taloihin, joissa paikalliset uskovat kummittelevan. Toistaiseksi väitettyihin kummitustaloihin on joutunut viisi ihmistä, uutisoi The Jakarta Post.

Yksi erikoisesta rangaistuksesta kärsineistä, Sumatralta Javaan saapunut Heri Susanto kertoo saaneensa arvokkaan opetuksen, vaikka ei kohdannutkaan yhtäkään kummitusta. Uskomukset riivatuista rakennuksista liittyvät paikalliseen kansanperinteeseen. Indonesiassa on toistaiseksi raportoitu yli seitsemän tuhatta koronatartuntaa ja 616 tautiin liittyvää kuolemantapausta.