Ilmatieteen laitos lupaa: Kesä jatkuu myös ensi viikolla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen toukokuu on ollut puutarhureiden kannalta haastava, koska on satanut lunta etelärannikolla asti, ollut yöpakkasia ja lumisadepilvien aiheuttamia ukkosia. Ensi viikonlopulle kuitenkin luvataan lämmintä säätä ja sen kerrotaan jatkuvan ensi viikkoon.

Pekka Pouta kertoi jo tänään aamulla, että sää lämpenee viikonloppuna ja muuttuu kesäisemmäksi maahan saapuvan lämpimän ilmamassan avulla. Kesä jatkuu näillä näkymin myös ensi viikkoon. Nyt viimeistään voi varastoida talvivaatteet ja kaivaa pikkuhiljaa kevyempää asua päälle. Aurinko hellii koko Suomea jo helatorstaina ja lämpötilat kohoavat perjantaina 15 asteen molemmin puolin.

– Valoa tunnelin päässä, kylmä kiila Suomen ja Skandinavian yltä väistyy. Viikonlopuksi lännestä leviää lämpimämpää ilmamassaa ja uusi annos lämmintä ensi viikolla, meteorologit hehkuttavat Twitterissä.