Pekka Pouta lupasi: ”Kesä alkaa viikonloppuna”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on saatu hytistä viime päivät merkittävästi tavallista kylmemmässä säässä, kun yöpakkasia ja lumisateita on nähty toukokuun puolivälissä aina eteläistä Suomea myöden. Yöpakkasia ja räntäsadessa on luvassa vielä tällekin viikolle, kunnes viikonloppuna on luvassa merkittävä käänne parempaan.

MTV3-kanavan meteorologi Pekka Pouta kertoi, että tuoreessa kuukausiennusteessa nähdään parhaillaan merkittävä muutos ensi viikonloppuksi, jolloin maahamme saapuu korkeapaineen selänne ja tuulet kääntyvät etelään ja länteen. Sitä ennen Suomi ja koko pohjoinen Eurooppa ovat tavallista kylmempiä.

– Lämpeneminen on todella radikaali, kun ajatellaan, että nyt on ollut niin kylmää kuin mahdollista. Nyt on ollut lumisateita ja räntäsateita, ja siitä hyppäys keskimääräiseen tulee olemaan iso. Ensi viikolla on hyvä mahdollisuus käydä jopa 20 asteessa. Iso hyppäys kohti kesää tapahtuu torstain jälkeen. Voidaan sanoa, että kesä alkaa viikonloppuna, Pekka Pouta lupasi.