Elintarvikeyritys olikin huumeringille peitetoimi – salakuljetti kokaiinia kanojen sisällä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lihatuotteita toimittanut yritys on paljastunut huumeringin peitetoimeksi. Iso-Britannian poliisit pääsivät rikollisten jäljille takavarikoituaan valtavan erän kokaiinia, joka oli piilotettu pakastekanojen sisällä.

Huumerinkiä johtanut Thomas Lordan oli perustanut Independent Meat Ltd -nimisen yrityksen, jonka virallisena työnimikkeenä oli lihatuotteiden toimittaminen kauppoihin. Todellisuudessa kyseessä oli kiellettyjen aineiden Iso-Britanniaan maahantuontiin erikoistunut huumerinki. Toimet paljastuivat poliiseille heidän ratsattuaan pakastekanoihin piilotetun 11 kilon kokaiinilastin.

Viranomaiset ovat sittemmin pidättäneet suuren osan huumeringin jäsenistä. Iso-Britannian National Crime Agencyn operaatioiden johtaja Matt McMillan kutsuu ratsiaa Independent-lehden mukaan merkittäväksi, sillä se esti suuren kokaiinimäärän päätymisen katukauppaan.