Tekashi 6ix9ine syyttää Billboard-listaa korruptiosta: ”Voit ostaa ykkössijan”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Parhaillaan rikostuomiotaan kotoa käsin suorittava räppäri Tekashi 6ix9ine on ampunut kovia syytöksiä Yhdysvaltojen musiikkimyyntiä mittaavaa Billboard-listaa kohtaan. Räppäri syyttää Billboardian korruptiosta Gooba-kappaleensa päädyttyä listan kolmannelle sijalle.

Instagram-videollaan 6ix9ine kertoo uskovansa Justin Bieberin ja Ariana Granden Stuck With U -kappaleen ensimmäisen sijan olevan saavutettu vilpillisin keinoin. Räppärin mukaan hän on tehnyt tiiminsä kanssa taustatyötä ja huomannut, että kappaletta olisi ostettu yhteensä 30 000 kertaa yhteensä vain kuudella eri luottokortilla. 6ix9ine uskoo, että noin 43 miljoonaa katselukertaa ensimmäisen vuorokauden aikana keränneen Gooban olisi tullut olla Billboard Hot 100 -listan ensimmäisellä sijalla.

– Haluan maailman tietävän Billboardian olevan valhe. Voit ostaa ykkössijan Billboardista, 6ix9ine väittää videolla.

Billboard on kiistänyt räppärin väitteet listan mahdollisesta manipuloinnista. Gooba ei noussut ensimmäiselle sijalle, sillä Youtube-katselukerroista Billboard-listasijoituksiin vaikuttavat vain ne jotka on tehty Yhdysvalloista käsin. Listasijoituksiin vaikuttavat myös suoratoistojen lisäksi esimerkiksi radiotoistot ja fyysisten levyjen myynti.