Ilmaista koulutusta vieraslajeista – nyt on täydellinen hetki tehdä hyvää luonnolle

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomessa on käynnistetty viime aikoina lukuisia kampanjoita maan luonnon monimuotoisuuden ja eliöstön säilyttämiseksi. Viime vuonna linjattiin ohjeet vieraslajeihin liittyen, ihmiset ovat ryhtyneet tekemään niittyjä ja pelastamaan pörriäisiä.

Martat-järjestö on nyt luonut koulutuskokonaisuuden vieraslajien torjuntaan liittyen. Martta-akatemiassa voi opiskella vieraslajeihin ja niiden torjuntaan liittyvää tietoa ilmaiseksi loppukevään ajan. Marttaliitto järjestää kevään loppuun asti joka arkipäivä myös ilmaista chat-neuvontaa vieraslajeista.

– Haitalliset vieraslajit aiheuttavat ekologista haittaa alueen alkuperäiselle luonnolle, taloudellisia menetyksiä ja jopa haittaa ihmisten tai kotieläinten terveydelle. Vieraslajit leviävät ympäri maailmaa ihmisten mukana. Levitys voi tapahtua tarkoituksella tai vahingossa. Tehokkain tapa estää haitallisten lajien leviämistä ja haittoja onkin lisätä tietoisuutta vieraslajien käytön riskeistä, Suomen luonnonsuojeluliitto tiedottaa.