Hengenvaarallinen tempaus: Lapset antoivat mustalesken purra, jotta saisivat Hämähäkkimiehen voimat

Ohhoh! · Tim Isokivi

Pelätty mustaleski erittää purressaan hermomyrkkyä, joka aiheuttaa voimakasta kipua ja joissain tapauksissa lopulta kuoleman. Nyt kolme bolivialaista lasta on antanut tahallaan pahamaineisen hämähäkin purra heitä.

Chayantassa asuvan maanviljelijäperheen 8, 10 ja 12-vuotiaat pojat olivat löytäneet lampaita hoitaessaan mustalesken. Lapset alkoivat tahallaan ärsyttää ötökkää tökkimällä sitä kepillä ja antaen sen purra heitä. Veljesten kerrotaan kuvitelleen, että he saisivat puremasta samanlaiset voimat kuin Marvelin Hämähäkkimies-hahmo radioaktiiviselta hämähäkiltä.

Kuten arvata saattaa, aiheutti mustalesken purema lapsille supervoimien antamisen sijaan vain kivuliaita oireita. Veljekset toimitettiin sairaalaan, josta he pääsivät pois viisi vuorokautta myöhemmin. Tapauksen julkisuuteen paljastanut terveysministeri Virgilio Pietro kehotti vanhempia opettamaan lapsilleen fiktion ja todellisuuden eron, uutisoi Mirror.

Mustienleskien pahasta maineesta huolimatta niiden puremat koituvat nykyään kuolemaksi vain harvoin. Kuolemantapausten harventumiseen on vaikuttanut erityisesti vastamyrkkyjen yleistyminen.