Pizza vai hampurilainen – Suomessa suosituimpi selvisi viimein!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koronakevät on vaikuttanut ihmisten ruokailutottumuksiin siten, että ravintolaruokia on nautittu ainoastaan noutona. Tukkukauppa Kespro on nyt selvittänyt, kumpi on suomalaisten suosikkiruokaa take away -muodossa: Pizza vai hampurilaiset.

Kespro tutki asiaa Unelmien ravintola-annos -kyselytutkimuksessa. Tutkimuksesta selvisi suomalaisten mieltymysten pizzan ja burgerin välillä olevan lähes tasoissa. Vastaajista pizzaa suosisi ravintolassa 53 prosenttia ja burgeria 47 prosenttia. Kyselytutkimukseen vastasi yli 1.200 kuluttajaa ympäri Suomea.

Kespro selvitti myös minkälaisen pizzan ja burgerin suomalainen haluaisi, jos hän pääsisi vapaasti sen raaka-aineet valitsemaan. Suomalaiset haluavat perinteisen pizzapohjan, jossa on juustona mozzarella-juustoraastetta, kastikkeena perinteinen tomaattikastike, päällisenä punasipulia, tomaattia, katkarapua ja herkkusieniä, viimeistelynä oreganoa ja rucolaa. Pizzan kanssa juodaan mieluiten vettä.

Paras burgeri syntyy suomalaisten mielestä silloin, kun sämpylänä on briochesämpylä ja pihvinä rotukarjan burgerpihvi. Kastikkeena tulisi olla aioli-valkosipulikastike, väliin pannaan cheddarjuustoa ja jääsalaattia. Burgerin kanssa halutaan syödä bataattiranskalaisia ja juomaksi valitaan mieluiten limonadi.