John Wick -elokuvan nimi muutettiin Keanu Reevesin vuoksi – taustalla koominen syy

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

John Wick -toimintaelokuva nousi ilmestyessään todelliseksi yllätyshitiksi ja nosti Keanu Reevesin uudelleen rakastetuksi tähdeksi. Nyt käsikirjoittaja on paljastanut Reevesin myös vaikuttaneen elokuvan nimeen.

Käsikirjoittaja Derek Kolstadin mukaan John Wick -elokuvan nimi oli alun perin halveksuntaa tarkoittava Scorn. Keanu Reeves puhui kuitenkin elokuvasta jatkuvasti John Wickinä, joten lopulta nimi päätettiin vaihtaa.

– Markkinointipuoli totesi Keanun tehneen 4-5 miljoonan dollarin edestä ilmaista markkinointia, joten nimi muutettiin Scornista John Wickiin. En voisi kuvitellakaan nimen olevan enää Scorn, Kolstad paljasti Comicbook.com-sivustolle.

Kolstad uskoo nimen vaihtamisen olleen hyväksi elokuvalle. John Wick on nimittäin nykyään sekä elokuvan että hahmon nimenä tärkeä osa populaarikulttuuria, etenkin toimintaelokuvien kentällä.