Kirjastot laajentavat repertuaariaan – lainaavat pian myös grillejä asiakkailleen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen kirjastojärjestelmä on maailman huippuluokkaa. Kirjastoissa säilytetään arvokkaita kokoelmia, joita ihmiset pääsevät käyttämään ja lainaamaan. Kirjastot ovat myös kulttuurikeskuksia, joissa saa rauhaa sekä sosiaalisia kohtaamisia.

Kirjaston valikoima on kasvanut vuosien aikana kirjoista ja sanomalehdistä musiikin, elokuvien, ohjelmistojen ja karttojen lisäksi myös muunlaiseen lainaustoimintaan. Kirjastoista saa lainattua lippuja erilaisiin tapahtumiin, lautapelejä, soittimia musisointiin ja jopa työkaluja. Pian kirjastosta saa lainata myös grillejä.

Lihatalo Atria on aloittanut yhteistyön 17 kirjaston kanssa. Ihmiset voivat lainata grillin käyttöönsä 8. kesäkuuta alkaen pilottihankkeessa. Mikäli piknikgrillin lainauspalvelu koetaan toimivaksi, laajennetaan hanketta useampaan kirjastoon.

Grillejä lainaavat kirjastot:

Helsinki, RoihuvuoriHelsinki, KallioHelsinki, Pohjois-HaagaHelsinki, Etelä-HaagaHelsinki, MalminkartanoHelsinki, PitäjänmäkiHelsinki, JakomäkiHelsinki, KannelmäkiJoensuuKeravaKeuruuMasalaNurmoPeräseinäjokiSeinäjokiVeikkolaYlistaro