Kongossa puhkesi uusi ebola-epidemia – neljä kuollut

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Vuosi 2020 jatkuu huonojen uutisten merkeissä. Nyt Kongon demokraattisessa tasavallassa on ilmennyt uusi ebola-epidemia. Kongon terveysministeri Eteni Longondon mukaan neljä ihmistä on kuollut ebolavirukseen noin miljoonan asukkaan Mbandakassa.

Kaupunki sijaitsee noin tuhannen kilometrin päässä alueesta, jossa maan edelliset ebola-tartunnat todettiin. Ebola-epidemia on riehunut Kongon itäosassa jo kahden vuoden ajan. BBC:n mukaan maan toiseksi suurimman ebola-epidemian toivottiin päättyneen huhtikuussa, mutta toiveet osoittautuivat turhiksi lääkärien löydettyä uusia tartuntoja.

Mbandakassa ilmesi Ebola-epidemia viimeksi vuonna 2018, jolloin 33 ihmistä kuoli tautiin. Ebolan lisäksi Kongon demokraattisessa tasavallassa leviää myös koronavirus. Koronatartuntoja on maassa mitattu yli 3 000 kappaletta.