Poliisi etsii nettihuijaria – Lapissa myydään mielikuvitustraktoreita

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Nettirikokset ovat yleistyneet koronan aikana. Nyt Lapissa on myyty traktoreita, joita ei ole oikeasti olemassa. Huijari on saanut ostajat maksamaan ennakkomaksuja traktoreista.

– Myyjät ovat käyttäneet lappilaisuutta ja siihen usein rinnastettavaa rehellisen kauppamiehen mainetta hyväkseen, Lapin poliisi veistelee.

Uhrien mukaan myyjä on osannut kertoa myytävästä traktorista hyvinkin tarkoin. Toisaalta myyjä on saattanut vedota kiireeseensä sivuuttanut osan kysymyksistä. Tämä on voinut saada ostajan tekemään liian nopean ostopäätöksen. Ennakkomaksun jälkeen on paljastunut, että traktoria ei ole olemassa ja kauppiaaseen ei saa enää yhteyttä.

– Poliisi kehottaa tarkkaavaisuuteen ja varmistamaan kauppakohteen ennen maksua, esimerkiksi tarkistamalla rekisteritunnuksen avulla traktorin olemassaolon ja oikean omistajan. Myyjästä kannattaa etsiä myös kaikki saatavilla oleva tieto, alkaen hänen nimestä ja puhelinnumerosta sekä tilinumerosta.