Snapchat lopetti Trumpin julkaisujen jakamisen – yllyttävät väkivaltaan

Digi · Tim Isokivi

Snapchat-sovellus ei enää jatkossa nosta esille Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin julkaisuja. Syynä ovat Trumpin viimeaikaiset twiitit.

Trumpin RealDonaldTrump-tilin julkaisuja on tähän saakka nähty Snapchatin Tutustu-osiossa, jossa esille nostetaan esimerkiksi kuuluisuuksien, somevaikuttajien ja poliitikkojen kuvia sekä videoita. Presidentillä on palvelussa 1,5 miljoonaa seuraajaa, joiden määrä on noussut juurikin pitkälti Tutustu-osion ansiosta. Yhtiö kuitenkin kertoi tiedotteessaan ettei Trumpin julkaisuja jatkossa nosteta esille.

– Emme mainosta rasistiseen väkivaltaan ja epäoikeudenmukaisuuteen kannustavia ääniä antamalla heille ilmaista promootiota Tutustu-osiossa. Rasistisella väkivallalla ja epäoikeudenmukaisuudella ei ole paikkaa yhteiskunnassamme ja seisomme yhdessä rauhaa, rakkautta, yhdenmukaisuutta ja oikeutta Yhdysvalloissa hakevien kanssa, Snapchatin tiedotteessa kuvailtiin.