Yllätyskäänne Madeleine McCannin katoamisessa – saksalaismies uudeksi pääepäillyksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kolmivuotias Madeleine McCann katosi vuonna 2007 Portugalin Praia da Luzissa lomaillessaan perheensä kanssa. Nyt runsaasta mediahuomiosta huolimatta ratkaisemattomaksi jääneessä tapauksessa on tapahtunut uusi käänne.

Poliisi on nimennyt katoamisen pääepäillyksi 43-vuotiaan saksalaismiehen. Hänen kerrotaan olleen Praia da Luzin läheisyydessä katoamispäivänä ja puhuneen puhelua vain noin tuntia ennen Madeleinen katoamista. The Guardian -lehden mukaan vaaleahiuksiseksi, valkoihoiseksi ja noin 180-senttiseksi kuvailtu mies oli lapsen katoamisaikoina 30-vuotias.

Pääepäilty vietti vuosina 1995-2007 aikaa Portugalin Algarvessa matkailuautossaan. Hän suorittaa parhaillaan vankeusrangaistusta tapaukseen liittymättömästä syystä. Poliisi pyytää parhaillaan mieheen liittyviä vihjeitä, erityisesti sellaisia jotka liittyvät Volkswagen T3 Westfalia -matkailupakettiauton liikkeisiin.

Saksalaisen rikostutkija Christian Hoppen mukaan pääepäillyllä on kaksi aikaisempaa tuomiota seksuaalisesta ahdistelusta. Lisäksi hän oli Portugalissa tekemisissä lain kanssa loma-asuntomurroista ja huumeiden myymisestä.