Miss Hitler -kilpailija pidätettiin – kuuluu uusnatsien terroristijärjestöön

Ohhoh! · Tim Isokivi

Miss Hitler -nimiseen kauneuskilpailuun osallistunut Alice Cutter on pidätetty Iso-Britanniassa. Syynä on 23-vuotiaan naisen kuuluminen uusnatsien terroristijärjestöön. Cutter pidätettiin kolmen muun henkilön kanssa osallisuudesta Iso-Britannian viranomaisten kieltämään National Action -järjestöön.

Rasistiseksi, antisemitistiseksi ja homofobiseksi määritelty järjestö jatkoi toimintaansa, vaikka viranomaiset kielsivät sen vuonna 2016 lukuisten välikohtausten vuoksi. Alice Cutter oli Independent-lehden mukaan osallistunut järjestön Miss Hitler -kauneuskilpailuun natsien keskitysleiriin viittaavalla Miss Buchenwald-nimellä.

Miss Hitler -kilpailua on kuvailtu julkisuustempaukseksi jolla National Action yritti houkutella riveihinsä erityisesti nuorempia jäseniä. Cutter seurusteli järjestön niin ikään pidätetyn johtohahmo Mark Jonesin kanssa, kunnes kävi ilmi että mies petti häntä 16-vuotiaan rekryyttiehdokkaan kanssa.

 

Four jailed for National Action membership

#JAILED | Three men and a woman have been jailed today for being members of banned neo-Nazi group National Action. Read more here ➡️ow.ly/WB6y50A2Pqf and see our video from March about how we brought them to justice ⬇️

Publiée par West Midlands Police sur Mardi 9 juin 2020