Seksiä eron jälkeen? Näin nautit uuden ihmisen läheisyydestä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pitkän suhteen tai jopa avioliiton päättymine jättävät ihmisiin jäljet. Tunne-elämä voi hetkiseksi järkkyä samalla kun elämää ja uutta arkea ilman tuttua kumppania pitää alkaa elämään. Jonkin ajan kuluttua tulee koittamaan myös aika, jolloin seksi uuden ihmisen kanssa tulee eteen.

Osa ihmisistä voi tukeutua niin kutsuttuihin laastarisuhteisiin ja harrastaa uuden ihmisen kanssa seksiä jo hyvin pian eron jälkeen. Moni voi kuitenkin kokea vaikeaksi ajatuksen siitä, että päästäisi toisen ihmisen lähelleen. Osa voi myös kokea tilanteen niin, että kokee pettävänsä vanhaa puolisoaan vaikka ei olisikaan enää tämän kanssa.

Seksielämän aloittamisessa uuden kumppanin kanssa itsevarmuus on Poosh-hyvinvointisivuston mukaan avainasemassa. Mitä enemmän sinut on oman vartalonsa kanssa, sitä vapaammin myös seksistä uskaltaa nauttia uuden ihmisen kanssa. Eron jälkeen keskusteluapua kannattaakin yrittää saada joko ammattilaiselta, ystävältä tai perheenjäseneltä mikäli kokee sellaista kaipaavansa. Myös meditointi, itsensä tutkiskelu ja liikunta on havaittu hyviksi keinoiksi parantaa omaa itsetuntoaan.