Sex Pistolsin John Lydonista tuli Alzheimeria sairastavan vaimonsa omaishoitaja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Johnny Rotten -taiteilijanimelläkin tunnettu John Lydon on ollut yli 40 vuotta naimisissa Nora Fosterin kanssa. Nyt 64-vuotias punklegenda on paljastanut ryhtyneensä Alzheimerin tautia sairastavan vaimonsa omaishoitajaksi.

Lydon kertoi olevansa nykyään 78-vuotiaan vaimonsa täyspäiväinen hoitaja, eikä tähti aio sulkea häntä koskaan vanhainkotiin. Muusikon mukaan vaimo on muistisairaudesta huolimatta edelleen pohjimmiltaan se sama henkilö jota hän rakastaa. Lydon myös kertoo Noran muistavan sairauden pahenemisesta huolimatta edelleen kuka hänen aviomiehensä on.

– Uskon hänen sairautensa olevan kuin ikuinen krapula. Se pahenee ja pahenee, aivojen osat tallentavat koko ajan vähemmän tietoa ja yhtäkkiä osa niistä poistuu kokonaan, Lydon kuvaili Mirror-lehdelle.

Lydon ja Der Tagesspiegel -lehden omistavaan sukuun kuuluva Forster menivät naimisiin vuonna 1979. Forsterin paljastettiin sairastavan Alzheimeria vuonna 2018. Lydon tunnetaan paitsi Sex Pistolsin laulajana, myös Public Image Limited -yhtyeestään.