Vaakasuuntainen pilvenpiirtäjä hämmästyttää – nyt rakennukseen avattiin näköalatasanne

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pilvenpiirtäjät ovat tyypillisesti pystysuuntaisia, mutta Kiinan Chongqingissä sijaitseva The Crystal -rakennus on toista maata. Sitä kuvaillaan vaakasuoraksi pilvenpiirtäjäksi.

350 metrin pituinen The Crystal lepää Raffles City Chongqing -rakennuskompleksin neljän tornitalon päällä. Rakennuksesta pääsee siltojen ansiosta suoraan myös kahteen muuhun Raffles Cityn rakennukseen. The Crystalin suunnitteli CapitaLand Groupin arkkitehti Moshde Safdie.

Epätavalliseen rakennukseen avattiin hiljattain upouusi 1 500 neliömetrin The Exploration Deck -osio. Sen kruunaa läpinäkyvällä lasilattialla varustettu näköalatasanne, josta avautuvat näkymät Chongqingiin ja läheiseen Yangtzen jokeen. The Crystaliin avataan CNN-uutissivuston mukaan lähitulevaisuudessa myös yksityinen näköalaklubi ja The Sky Garden -ravintolaosio.