Reese Witherspoonin yritys lahjoitti opettajille mekkoja – haastoivat hyväntekijän oikeuteen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Näyttelijä Reese Witherspoon on perustanut klassista amerikkalaista ja naisellista tyyliä edustavan Draper James -nimisen vaatealan yrityksen. Yritys valmistaa lähinnä mekkoja, mutta on vähitellen alkanut tekemään myös erillisiä ylä- ja alaosia sekä asusteita.

Nyt Witherspoonin yritys on haastettu oikeuteen tempauksesta, jossa Draper James lahjoitti mekkoja. Koronakriisin aikaan yritys ilmoitti haluavansa lahjoittaa opettajille ilmaiset mekot vastineeksi heidän kovasta uurastuksestaan. Mekkoa varten naispuolisten opettajien tuli täyttää lomake, jonka jälkeen he tulisivat saamaan ilmaisen mekon niin kauan kuin niitä riitti.

https://www.instagram.com/p/CADbaP_hFIJ/

Mekkoja oli ollut jaossa 250 kappaletta ja kyseessä olikin ollut arvonta, jota varten naisten tuli täyttää lomake, jossa he antoivat henkilökohtaiset tietonsa yritykselle. Useampi nainen oli närkästynyt tästä, minkä vuoksi he olivat päättäneet nostaa joukkokanteen yritystä vastaan.

Naisten mielestä mainos oli ollut harhaanjohtava. He olivat luulleet saavansa mekon tietojen antamista vastaan, mutta todellisuudessa he osallistuivatkin arvontaan, jossa 250 naista voisi voittaa mekon. Haasteessa oli myös eritelty, että 250 mekon lahjoittaminen tarkoitti yritykseltä rahallisesti 12.500 dollarin panostusta, mikä oli ollut naisten mielestä hyvin pieni panostus suurelta yritykseltä ilmaista mainosta ja keräämiään tietoja vastaan.

Reese Witherspoonin ja Draper Jamesin asianajaja on ottanut tilanteeseen kantaa ja sanonut Daily Mail -sivuston mukaan, että perusteita haasteelle ei ole. Draper James halusi tehdä hyvää eikä missään kohdassa luvannut, että jokainen tietonsa antanut nainen tulisi saamaan mekon.