Näin pääset eroon huonosta tavasta – jätä herkut 10 päiväksi

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Napostelu ja etenkin sokeristen herkkujen syöminen voi olla tapana niin lujassa, että siitä eroon pääseminen saattaa tuntua lähes mahdottomalta. Hyvinvoinnin ammattilaisten mukaan se on kuitenkin mahdollista kunhan ihmiseltä vain löytyy päättäväisyyttä päätöksessä pysymiseen.

Liikunnan ja ravinnon parissa työskentelevä Svava Sigbertsdottir kertoi Healthista-sivustolle, että huonosta herkuttelutavasta voi päästä irti kymmenessä päivässä. Esimerkiksi suklaan tai keksien vastustaminen ei tule olemaan koko loppuelämän ajan jatkuvaa taistelua vaan naisen mukaan herkut tulee lopulta unohtamaan.

Mikäli huomaa, että omassa ruokavaliossa on jokin huono päivittäin nautittava herkku, sen pois jättämistä kannattaa kokeilla kymmenen päivän ajaksi. Svavan mukaan kymmenen päivän jälkeen tapa ja tarve kyseistä herkkua kohtaan häviävät. Siitä kieltäytyminen tulee jatkossakin olemaan helpompaa, koska määrätietoisen alun jälkeen kyseistä ruokaa ei luultavasti enää tee edes mieli.