Quentin Tarantino paljasti vuosikymmenen suosikkielokuvansa: ”Murskaa kaikki kilpailijansa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Quentin Tarantino lukeutuu monien eniten arvostamiin elossa oleviin elokuvaohjaajiin. Nyt hän on paljastanut oman suosikkielokuvasta 2010-luvulta. Tarantinolta kysyttiin Premiere-lehden haastattelussa mielipidettä viimeisten kymmenen vuoden parhaasta nimikkeestä

Ohjaajan mukaan se on David Fincherin ohjaama The Social Network. Oscar-palkittu elokuva kertoo Facebookin luomisesta ja Mark Zuckerbergin noususta teknologia-alan suurnimeksi kriittisestä näkökulmasta.

– Se on The Social Network, helposti… Elokuva on listani ensimmäisellä sijalla, sillä se on yksinkertaisesti paras! Se murskaa kaikki kilpailijansa, Tarantino hehkutti.

57-vuotias ohjaaja kehui erityisesti parhaaksi dialogin kirjoittajaksi kuvailemansa Aaron Sorkinin käsikirjoitusta. Ohjaaja David Fincherin elokuvat vaikuttavat olevan muutenkin Tarantinon mieleen, sillä Fight Club oli mukana hänen vuoden 1992-2009 julkaistujen parhaiden elokuvien listalla.