Gamer-tyttö painoi 140 kiloa – laihdutti puolet painostaan yhdessä vuodessa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Mielenterveysongelmista kärsinyt Amber pakeni tosielämää videopelien maailmaan. Aktiivinen lapsuus muuttui opiskeluvuosien aikana passiiviseksi ja hän vietti aikaansa lähinnä sohvalla pelaten ja syöden. Kolmekymppisenä hän halusi muuttaa kaiken – toinen vaihtoehto oli kuolla.

– Siitä ei ole helppo puhua, mutta olin valmis luovuttamaan elämässä. Jäljellä oli enää pieni toivon ripe siitä, että muuttaisin kaiken. Aloin silloin kirjoittaa listaa itselleni, Amber kertoo.

Amber päätti ottaa itseään niskasta kiinni. Hän teki itselleen listan asioista, joita haluaisi saavuttaa ja tehdä elämässä. Hän halusi olla onnellinen. Hän halusi olla myös terve.

Amber onnistui laihduttamaan huimat 70 kiloa yhden vuoden aikana. Hän tekee uusia ennätyksiä nykyisin kuntoilun parissa, mutta ei ole luopunut videopelien pelaamisesta. Hän sovittaa nauttimansa asiat elämään ja aikatauluun siten, että ne tukevat toinen toisiaan.

– Pilkoin tavoitteeni pienempiin saavutuksiin, joihin tähtäsin. Kuntoilen nykyään 5-7 kertaa viikossa, hän kertoo ja neuvoo, että kaikki lähtee liikkeelle päätöksestä muuttaa koko elämänsä terveellisemmäksi.