Uskotko silmiäsi? Tämä kuva on todellisuudessa piirros

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Joskus taide herättää ristiriitaisia mielipiteitä sillä, että onko parempi piirtäjä hän, joka osaa luoda upean kuvan oman mielikuvituksensa pohjalta vai hän, joka ikuistaa täydellisen kopion valokuvasta tai aidosta mallista. Osalle tekotapa on toissijainen seikka, ja vain lopputulos ratkaisee.

Olemme kertoneet ennenkin Marcello Barenghi nimisen miehen piirustuksista. Tällä kertaa hän näyttää YouTubessa mallia, kuinka hän loihtii uskomattoman tarkan kopion kultaisesta tähdestä. Hyperrealistinen lopputulos on ihmetyttänyt yli puolta miljoonaa Youtube-katsojaa.

Kaksiuloitteinen kuva syntyy alkuhahmottelun jälkeen pikkuhiljaa yksi väri kerrallaan. Ensin käytetään lyijykynää, sitten maalataan pohjaväri ja lopuksi viimeistellään. Yksi katsojista sanoo, että tähti näyttää aidommalta kuin aito tähti.