Mies pieraisi äänekkästi poliisia kohti – sai 500 euron sakot

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itävaltalaiselle miehelle on langetettu rangaistus jokseenkin epätavallisesta syystä. Hän kärsi rangaistuksesta pieraistuaan äänekkäästi poliisien edessä.

Välikohtaus tapahtui Wienissä 5. kesäkuuta. Viranomaisten mukaan mies nousi ylös puiston penkiltä, katsoi poliiseja ja päästi täydellä tarkoituksella valtavan pierun heitä kohti. Mikäli pieraisija ei suostu maksamaan julkisen säädyllisyyden rikkomisesta langetettua 500 euron sakkorangaistusta, joutuu hän Newsweek-lehden mukaan viideksi vuorokaudeksi vankilaan.

Tapaus on herättänyt internetissä keskustelua siitä, onko pelkkä poliiseja kohti pieraiseminen riittävä syy rangaistukselle. Poliisi on puolustellut päätöstä, sillä miehen käytöksen kerrotaan olleen provosoivaa ja yhteistyöhalutonta. Viranomaisten mukaan ketään ei sakoteta vahingossa pieraisemisesta.