Suomalaiset innoistuivat kalastamisesta – luvat tarkastetaan tehovalvonnassa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat ostaneet tänä keväänä 30-50 prosenttia enemmän kalastuslupia edellisvuoteen verrattuna. Eniten kalastuksenhoitomaksuja lunastettiin maaliskuussa, mutta vapaa-ajanvieton lisääntyminen luonnon parissa on jatkunut myös huhti-toukokuussa.

Metsähallitus kertoo, että lupatarkastajat ovat liikkeellä juhannuksen tienoilla. Kalastuksenvalvontaa tehostetaan useilla vesialueilla. Lupien maksaminen kannattaa, sillä varojen turvin edistetään kalavesien hyvinvointia ja kalastusharrastusta.

− Harrastuksen pariin on tullut tänä keväänä paljon uusia kalastajia, joille käytäntö ei ole välttämättä tuttu asia. Luvatta kalastamisesta on kalastuslakiin perustuen seurauksena 100 euron rikesakko. Myös iän perusteella maksusta vapautettujen tulee varautua valvontatilanteessa osoittamaan ikänsä, muistuttaa Metsähallituksen ylitarkastaja Juha Ahonen.