Suomalaiset ovat makkarakansaa – juhannuksena syödään 19 miljoonaa grillimakkaraa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ostavat juhannuspöytään uusia perunoita, silliä ja tietysti makkaraa. Makkaraa käristetään grillissä tai avotulella ja sen kypsyys saattaa vaihdella aina vaaleasta pikimustaan ja hiiltyneeseen – syöjän omien mieltymysten mukaan.

Lihatiedotuksen mukaan juhannuksena syödään peräti kaksinkertainen määrä makkaraa tavalliseen viikonloppuun verrattuna. Kauppoihin toimitetaan noin 1,6 miljoonaa kiloa grillimakkaroita, mikä tarkoittaa kappalemäärältään järisyttävää 19 miljoonaa makkaraa.

Osa rakastaa perinteisiä jauhomakkaroita, kun taas toiset vannovat lihaisan grilliherkun nimeen. Markkinoilla on lukuisia makuvaihtoehtoja aina juustomakkarasta eksoottisempiin ja kansainvälisempiin makkaroihin. Jotkut valmistavat makkaransa itse.