Nainen juhli parantumista koronasta – sairastui neljän kuukauden kuluttua uudelleen

Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monen taudin sairastamisen jälkeen ihminen kehittää vasta-aineita kyseiselle virukselle ja saa immuniteetin sitä vastaan. Nyt on huomattu, että koronaviruksen sairastaminen ei kuitenkaan takaa sitä, että tauti ei tarttuisi samalle henkilölle uudelleen.

Dallasissa asuva Meredith McKee sairastui koronavirukseen helmikuussa. Nainen sairasti tällöin taudin kotonaan. Hänen kuiva yskänsä oli jatkuvaa eikä McKee toivoisi sitä edes pahimmalle viholliselleen. Parantumisen jälkeen McKee halusi auttaa muita, minkä vuoksi hän NBC-uutisen mukaan luovutti verta, että siitä saataisiin plasmaa vaikeaa koronainfektiota poteville.

Kesäkuussa Meredith McKee hakeutui lääkärin vastaanotolle korkean verenpaineen ja kovan päänsäryn vuoksi. Kävi ilmi, että nainen oli saanut uuden koronavirustartunnan. Lääkärit eivät osaa sanoa, minkä vuoksi virus voi tarttua uudelleen samalle ihmiselle. On myös mahdollista, että virus jää kehoon piilevänä eikä näy testeissä, mutta alkaa tuottamaan uusia oireita jonkin ajan kuluttua.