Italialaiskylässä myydään nyt koteja eurolla: ”Koronavapaa alue”

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moniin italialialaiskyliin on yritetty viime vuosina houkutella uusia asiakkaita myymällä koteja pilkkahintaan. Koronapandemian pysäytettyä turismin moni italialainen kylä on vielä entistä pahemmassa talousahdingossa.

Nyt Calabrian alueella sijaitsevassa Cinquefrondissa myydään koteja vain eurolla. Kylää mainostetaan koronasta vapaaksi, sillä siellä ei ole raportoitu yhtäkään virustapausta. Kunnanjohtaja Michele Conia kutsuu tempausta nimellä Operation Beauty, eli Operaatio kauneus.

Eurolla Cinquefrondista talon ostavien täytyy CNN-uutissivuston mukaan maksaa 250 euron hintaista vuosittaista vakuutusmaksua kunnes kodin remontointi on päättynyt. Mikäli taloa ei ole remontoitu kolmessa vuodessa, saattavat asukkaat joutua maksamaan sakkoja 20 000 euron edestä.

Kylään kaivataan uusia asukkaita, sillä sen nuorimmilla asukkailla on ollut tapana muuttaa isompiin kaupunkeihin töiden perässä. Cinquefrondissa on parhaillaan myynnissä noin 12 taloa. Conian mukaan kysynnän lisääntyessä myyntiin saatettaisiin laskea vielä 50 tyhjillään olevaa kotia.