Nyt on kirsikalla kokoa! Painaa lähes 25 grammaa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kirsikka lukeutuu kesän suosikkimarjojen joukkoon myös Suomessa. Vaikka niiden marjat kasvavat tyypillisesti halkaisijaltaan muutaman sentin kokoisiksi, on hämmästystä nyt herättänyt todellinen jättiläiskirsikka.

Suurikokoisen kirsikan löysivät sisarukset Sebastiano ja Selene Zanoni työskennellessään Italian Paesessa sijaitsevassa kirsikkatarhassa. He sattuivat huomaamaan yhden marjan olevan huomattavasti muita suurempi.

Kirsikka painoi 24,9 grammaa. Sisarusten yllätykseksi suurin Guinnessin ennätystenkirjan mittaama kirsikka painoi 23,8 grammaa. Guinnessin ennätystenkirjaan nimen saati jäänee kuitenkin väliin, sillä Guinnessin tuomarin lennättäminen ennen marjan mätänemistä olisi UPI-uutistoimiston mukaan maksanut lähes 700 euroa.