Tulli paljasti huumelähetyksiä – katukauppa-arvo yli kolme miljoonaa euroa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomeen on lähetetty viime vuonna yhteensä noin 50 kiloa marihuanaa pikarahtilähetyksinä Espanjasta. Levitykseen päätyi noin 43 kiloa. Takavarikoidun ja levitykseen päätyneen marihuanan katukauppa-arvo on arviolta yhteensä yli kolme miljoonaa euroa.

Tulli on tutkinut useita törkeitä huumausainerikoksia, joissa on ollut sama tekotapa. Tapauksen esitutkinnan aikana on ollut kiinniotettuna ja tutkintavankeudessa kuusi noin 30–40-vuotiasta Suomen kansalaista. Lähetykset ovat jatkuneet tämän tapauksen jälkeen.

Viime vuoden marraskuun ja tämän vuoden maaliskuun välillä on lähetetty Espanjasta Suomeen yhteensä noin 157 kiloa marihuanaa. Lähetysten vastaanottamisessa käytettiin epäiltyjen sekä tapauksen ulkopuolisten henkilöiden nimiä ja henkilötietoja. Osa pikarahtilähetyksistä oli osoitettu Airbnb-sivuston kautta vuokrattavana olleisiin asuntoihin. Tapauksesta on pidätetty kaksi 90-luvulla syntynyttä tanskalaista.