Mökkihuijari vankilaan – torniolaismies vuokrasi mielikuvitusmökkejä netissä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Netissä kannattaa kiinnittää huomiota luotettavuuteen erilaisia kauppoja ja vuokrauksia tehdessä. Yksi huijauksia tehtailleista on vuokrannut olemattomia kesämökkejä ihmisille ympäri Suomea.

Torniolainen mies oli ottanut yhteyttä asiakkaisiin Tori.fi-palstan kautta. Mökkejä ei kuitenkaan ollut olemassa tai niitä vuokranneella henkilöllä ei ollut niihin käyttöoikeutta. Kemin rikospoliisi on tutkinut asiaa ja Lapin käräjäoikeus on vanginnut miehen.

– Asianomistajia on ympäri Suomea noin parikymmentä ja taloudellisten vahinkojen suuruus tässä vaiheessa tutkintaa on noin 10.000 euroa, tutkinnanjohtajana toimivan rikoskomisario Ossi Granat kertoo.

Rikoskomisario Granat pyytää mökkivuokrauksen uhreiksi joutuneita ihmisiä tekemään asiassa rikosilmoituksen. Rikosilmoituksen tekeminen nopeuttaa poliisin esitutkintaa ja auttaa rikossarjojen selvittämistä. Nopein tapa tehdä rikosilmoitus, on vierailla osoitteessa www.poliisi.fi.