Miehen yli ajanut lähti karkuun Juankoskella – poliisi pyytää kuskia ilmoittautumaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi pyytää Juankosken koulun pihalla miehen päälle keskiviikkoiltana kello 23:00 ajanutta kuljettajaa ilmoittautumaan omatoimisesti viranomaisille. Poliisilla on vahva epäilys miehen henkilöllisyydestä ja tapauksella on useita silminnäkijöitä.

Kuljettaja oli kaahannut koulun pihassa. Auton alle jäänyt mies oli ensin kulkenut osan matkasta auton konepellillä. Autoilija kuskeineen lähti karkuun ja mies toimitettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Hän loukkaantui vakavasti.

Pian koulun pihalla tapahtuneen onnettomuuden jälkeen tuli hätäkeskukseen toinen ilmoitus tieliikenneonnettomuudesta Juankosken Jouhtenisentieltä. Ilmoituksen mukaan henkilöauto oli ajanut kovalla nopeudella ulos tieltä ja auto oli vaurioitunut kauttaaltaan. Auto oli tyhjä, mutta poliisit selvittivät nopeasti auton olleen sama, joka oli aiemmin kaahannut koulun pihassa.

Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Epäilty ja sairaalassa makaava mies ovat molemmat täysi-ikäisiä. Juankoski sijaitsee Pohjois-Savossa.