Nuori yritettiin hukuttaa Vantaalla – poliisi pyytää havaintoja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Joukko nuoria ahdisteli vakavasti yhtä alle 15-vuotiasta nuorta Vantaan Kuusijärven uimarannalla maanantai-iltana 22. kesäkuuta noin kello 20–21. Joukko yritti hukuttaa nuoren.

Poliisin alustavissa selvityksissä on käynyt ilmi, että nuori oli painettu ensin veden alle. Hän oli päässyt pakoon ja paennut lopulta laiturin alle. Nuorisojoukko oli jatkanut tämän jälkeen pomppimista laiturin päällä.

– Alustavissa puhutuksissa on käynyt ilmi, että nuoret olivat lopettaneet vasta, kun ulkopuolinen oli huutanut heille ja käskenyt heitä lopettaa. Laiturin alla olleen nuoren voimat olivat tässä vaiheessa jo aivan lopussa, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja komisario Nils Majewski Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Alustavien tietojen mukaan on syytä epäillä, että laiturin päällä olleet nuoret olisivat pyrkineet siihen, ettei laiturin alle joutunut nuori pääsisi pois laiturin alta. Poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä. Poliisi pyytää kaikkia silminnäkijöitä ja tapauksesta tietäviä olemaan yhteydessä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen vihjepuhelinnumeroon 0295 413 636 tai lähettämään sähköpostia osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.