Apple esitteli CarKey-ominaisuutta – iPhone toimii nyt auton avaimena

Autot Digi · Tim Isokivi

Applen iPhone-älypuhelinta tai Apple Watch -kelloa voi pian käyttää myös auton avaamiseen. Se onnistuu teknologiajätin tuoreen CarKey-ominaisuuden ansiosta. Apple esitteli CarKeytä Worldwide Developers Conference -konferenssissa maanantaina. Ominaisuuden ansiosta käyttäjät voivat avata ajoneuvonsa oven koskettamalla auton ovenkahvaa älylaitteella.

Auton voi käynnistää asettamalla iPhonen auton langattomalle latausalustalle. Virtuaaliavaimen voi myös monistaa ja jakaa iMessagen kautta perheenjäsenille ja ystäville. Avaimen voi tehdä toimintakyvyttömäksi etänä mikäli iPhone joutuu varastetuksi.

CarKey-ominaisuus tulee olemaan käytössä Applen iOS 13 ja iOS 14 -käyttöjärjestelmiä käyttävissä laitteissa. Ensimmäinen sen kanssa yhteensopiva auto on Business Insider -sivuston mukaan 2021 BMW 5 Series, joka ilmestyy myyntiin Yhdysvalloissa ensi kuussa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.