Lasin taakse ilmestyi yllättävä kurkistelija – pöllö pesi kerrostaloasunnon ikkunan alle!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taajama-alueellakin voi tehdä keväisillä ilmoilla luontohavaintoja, mutta harva osaisi odottaa Euroopan suurimman pöllölajin pesivän aivan oman kerrostaloasunnon ulkopuolelle. Eräälle hollantilaismiehelle kävi juuri näin.

Jos Baart huomasi eräänä päivänä yllätyksekseen jonkun tuijottelevan häntä kolmannessa kerroksessa sijaitsevan kotinsa ikkunan takaa. Ensin puluiksi luullut linnut paljastuivat pian pöllöiksi. Huuhkaja oli nimittäin tehnyt pesän ikkunan takana olevaan kukkaistutukseen ja hoiti siellä poikasiaan.

Nykyään Baart ja linnut viettävät runsaasti aikaa seuraten toistensa elämää lasin takaa. Pöllön poikaset todennäköisesti lentävät pois kasvaessaan, mutta mies kertoo Vroege Vogels -ohjelmalle niiden palaavan tervehtimään häntä vielä myöhemminkin. Maailman suurimpiin pöllölajeihin lukeutuvan huuhkajan siipien kärkiväli voi saavuttaa jopa 170 sentin pituuden.