Näin valmistat herkullista pastaa – päälle muutakin kuin ketsuppia

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Pastan valmistaminen alkaa aina pastasta itsestään. Erilaisissa makaroneissa on suuria makueroja. Jos haluaa pastaan mahdollisimman paljon makua, kannattaa valita luomutuote, joka on valmistettu täysjyvästä.

Keitinveden tulee olla suolaista. Pasta on valmista silloin, kun koostumus on notkean jämäkkä, mutta ei kova, eikä missään nimessä liian löysä. Pelkkä parmesaanijuusto ja oliiviöljy voi riittää päälle.

Jos haluaa jalostaa pastata kunnon annoksen, kannattaa kokeilla pieniä broccoliineja sekä sitruunamehua. Vaihtoehtoisesti voi pyöräyttää kirsikkatomaatteja pannulla ja lisätä ne pastan päälle basilikan, pippurirouheen, oliiviöljyn ja mozzarellajuuston kanssa.

Kokeile pestoa, murskattua avokadoa, valkosipulin kanssa paistettuja herkkusieniä, kermaista pinaattia tai jättikatkaravunpyrstöjä. Kylmänä pasta sopii salaatin raaka-aineeksi.