Suomen kansallismuseosta virallinen Pride House

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koronaviruspandemia siirsi Helsinki Pride -tapahtumaa syyskuulle. Samaan aikaan Suomen kansallismuseo toimii toista kertaa tapahtuman virallisena Pride House -paikkana. Sateenkaarilippu nostettiin Kansallismuseon salkoon täksi viikoksi, koska alkuperäisen tapahtuman piti olla juhannuksen jälkeen.

Lippu nostetaan kansallismuseon salkoon jälleen 7.-13. syyskuuta. Helsinki Pride -viikon teema on esikuvat. Tapahtumaviikon teemalla halutaan nostaa esiin ja juhlistaa niitä arjen ja julkisuuden henkilöitä, jotka ottavat kantaa ihmisoikeuksien puolesta sekä edistävät yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Museolla järjestetään muun muassa tapahtumaviikon viralliset avajaiset, vogue ball -tapahtuma, queer-opastuksia, keskustelutilaisuuksia, näyttelyitä ja näytöksiä. 

– Ihmisoikeudet ja yhdenvertaisuus ovat arvokkainta kansallisomaisuuttamme. Pyrimme esittämään suomalaista historiaa kertoen entistä paremmin myös Suomen moninaisesta menneisyydestä. Toivon, että sateenkaariyhteisö ottaa Kansallismuseon omakseen Helsinki Pride -viikon lisäksi vuoden jokaisena päivänä, Suomen kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila sanoo.