Facebook huomauttaa nyt vanhojen uutisartikkelien jakamisesta

Digi · Tim Isokivi

Facebookin kaltaisissa sosiaalisen median palveluissa leviävät nopeasti niin todelliset kuin harhaanjohtavat ja suoranaisia valheita sisältävät uutisartikkelit. Nyt yhteisöpalvelu pyrkii rajoittamaan vanhentuneen ja siten mahdollisesti vääristävän tiedon leviämistä.

Facebook

Facebook ilmoitti uudesta ominaisuudesta, jonka tarkoituksena on ehkäistä vanhojen uutisten jakamista. Mikäli käyttäjä yrittää jakaa yli 90 vuorokautta eli kolme kuukautta vanhaa uutista, saa hän asiasta ilmoituksen. Hän voi tässä vaiheessa joko jakaa uutisen kuitenkin tai perua sen.

– Viimeisten muutamien kuukausien aikana tutkimuksemme ovat selvittäneet artikkelin ajankohtaisuuden olevan tärkeä osa sitä kontekstia joka saa ihmiset päättämään mitä lukea, luottaa ja jakaa. Uutisjulkaisut ovat osoittaneet huolensa liittyen vanhoihin uutiisiin joita julkaistaan sosiaalisessa mediassa ajankohtaisina uutisina. Ne voivat vääristää tämänhetisiä tapahtumia, Facebookin tiedotteessa kerrottiin.