Amsterdamin punaisten lyhtyjen alue avataan jälleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronapandemia vaikutti myös Amsterdamin prostituutiosta tunnettuun punaisten lyhtyjen alueeseen, De Walleniin. Nyt aluetta ollaan kuitenkin avaamassa uudelleen. Hollannin pääministeri Mark Rutte kertoi seksityöntekijöiden voivan jatkaa töitään keskiviikkona maan koronakuolemien määrän pudottua yksinumeroisiin lukemiin.

-Kyseessä on lähikontaktityö parturien ja hierojien tavoin. Niinpä seksityöläisten täytyy kysyä etukäteen asiakkailta, onko heillä oireita, Rutte kertoi The Telegraph -lehden mukaan.

Amsterdamin seksityöntekijöillä ei ole maskipakkoa. Heidän liittonsa Red Light Union kuitenkin kehottaa työntekijöitä suojelemaan sekä itseään että asiakkaita suojamaskien ja hanskojen avulla. Liitto myös suosittelee välttelemään suutelemista sekä suuseksiä ja suosimaan asentoja, joissa asiakkaiden kanssa ei olle kasvokkain.

Koronakriisi on vaikuttanut rajusti seksityöntekijöiden elinkeinoon. Osa heistä on jatkanut työskentelyä internetin välityksellä. Esimerkiksi aikuisviihde-esiintyjien suosiman OnlyFans-sivuston suosio on kasvanut valtavasti viimeisten muutaman kuukauden aikana.