Saitko yllättävän puhelun +467-alkuisesta numerosta? Kyse voi olla valepoliisista

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Valepoliisit saattavat lähestyä huijattavia uhrejaan puhelinsoitoilla. Päijät-Hämeen alueella on soitettu kesäkuun aikana useammalle henkilölle poliisiksi tekeytyneenä. Soittaja väittää henkilön pankkitilin olevan vaarassa.

Valepoliisi pyrkii saamaan tilitiedot, kuten käyttäjätunnuksen ja salasanan tietoonsa. Valepoliisisoitot ovat kohdistuneet iäkkäisiin henkilöihin. Soitot ovat kesäkuun aikana tulleet +467 -alkuisista numeroista, mikä viittaa siihen, että tekijöillä on käytössään ruotsalaiset puhelinliittymät.

– Useammassa tapauksessa pyydettyjen tietojen luovuttaminen on johtanut useiden tuhansien eurojen menetykseen. Näitä rikosasioita tutkitaan virkavallan anastuksina ja petosrikoksina.

Poliisi korostaa, ettei se koskaan toiminnassaan tiedustele pankkitilien käyttäjätunnuksia tai salasanoja. Läheisten olisi hyvä keskustella tällaisista asioista iäkkäiden henkilöiden kanssa.