Cirque du Soleil irtisanoi 3 500 työntekijää – yrittää pelastua konkurssilta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kanadalainen viihdealan yritys Cirque du Soleil aikoo irtisanoa 3.500 työntekijäänsä estääkseen yhtiön menemisen konkurssiin. Koronavirusoandemia on pakottanut yritystä perumaan esityksenä ympäri maailmaa.

Cirque du Soleil

Kiehtovien sirkusesiintymisiä tekevän ryhmän taiteilijat ovat olleet lomautettuna koko kevään. Nyt yritys on joutunut tekemään vaikean rakennemuutoksen, jossa 95 prosenttia yrityksen työntekijöistä irtisanotaan. Yhtiön toimitusjohtaja Daniel Lamarre sanoo Reutersille, että tuloja ei ole.

Sirkuksen lisäksi Cirque du Soleililla on kiertäviä esityksiä ja musikaaleja. Yritys on tehnyt sopimuksen, jossa nykyiset osakkeenomistajat ottavat yhtiön velat haltuunsa ja sijoittavat yhteensä 270 miljoonaa euroa liiketoimintaan. Valtaosa summasta on Quebecin maakunnan lainaama, sillä yhtiö sijaitsee siellä. Yritys hakee konkurssisuojausta tällä viikolla Quebecin ylimmässä oikeudessa.