Harvey Weinstein sovitteli uusia raiskaussyytteitä – maksoi 19 miljoonaa dollaria

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lukuisista seksuaalirikoksista syytettynä ollut tuottaja Harvey Weinstein on sopinut elokuvayhtiönsä työntekijöihinsä kohdistuneet seksuaalirikossyytökset rahalla. Työntekijöille maksettiin yhteensä 19 miljoonaa dollaria.

Harvey Weinsteinin ja hänen veljensä Bob Weinsteinin on kerrottu seksuaalisesti ahdistelleen The Weinstein Company -yhtiön työntekijöitä, nöyryyttäneen heitä ja laiminlyöneen työwehtosopimuksia. Lisäksi työntekijät ovat olleet epätasa-arvoisessa asemassa sukupuolensa perusteella, Page Six uutisoi.

Rahasumma maksettiin yhtiön kuudelle entiselle työntekijälle. Harvey Weinstein tuomittiin aiemmin 23 vuoden vankeusrangaistukseen Miriam Mimi Haleyin pakottamisesta suuseksiin ja hiusmuotoilija Jessica Mannin raiskauksesta. Yli sata naista on syyttänyt Weinsteiniä seksuaalisesta ahdistelusta tai raiskauksesta.